Advies bedrijf verkopen

Het is niet iets alledaags om uw bedrijf te verkopen en er komt veel bij kijken. Bent u wel toe aan de verkoop van het bedrijf? Hoeveel is uw bedrijf waard? Welke stappen moeten worden genomen? Kortom, waar moet u op letten met een bedrijfsverkoop? U wilt natuurlijk dat alles in goede banen verloopt wanneer u afstand neemt van uw levenswerk.   Neem nu de controle over het proces en schakel de hulp in van onze bedrijfsverkoop adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd zijn in het adviseren en begeleiden van het verkopen van een bedrijf en kunnen u helpen met het vinden van de juiste koper!

Uw bedrijf verkopen advies

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw midden- en kleinbedrijf te verkopen. Ze kunnen van persoonlijke of zakelijke aard zijn. Wat de achtergrond ook is: van de verkoop van uw waardevolle en met trots opgebouwde eigen bedrijf wilt u een succes maken. Daarbij kunt u met onze begeleiding en advies de bedrijfsverkoop tot een succes maken.

We zijn hierin graag realistisch: het verkopen van een onderneming is vaak een lastig te plannen traject. Daarnaast kunnen er emoties gaan spelen. Het bedrijf heeft immers een grote rol gespeeld in uw leven en de verkoop ervan heeft invloed op uw verdere leven. Wij vinden daarom dat de verkoop van uw bedrijf soepel moet verlopen, vanuit expertise, zodat u als verkopende partij met een goed gevoel afscheid kan nemen. Bij een bedrijfsverkoop is advies en begeleiding van een ervaren en onafhankelijke partij een must. Uw bedrijf verkopen? Wij helpen u graag verder en bieden advies en begeleiding in uw bedrijfsoverdracht!

Stappenplan bedrijfsverkoop

Bedrijfsverkoop begint altijd met een eerste stap. Aan de hand van onderstaande route vormen wij ons advies bij een bedrijfsverkoop:

 • Strategische besluitvorming en motivatie
 • Voorbereidingen in de onderneming
 • Informatie-memorandum en waardering
 • Waarde van u bedrijf bepalen
 • Acquisitieplan om potentiële kopers te selecteren
 • Onderhandelingsstrategie bepalen
 • Benaderen potentiële kopers
 • Kennismaken en toetsing potentiële kopers
 • Onderhandelingen 
 • Keuze mogelijke koper
 • Uitonderhandelen tot in de details
 • Intentieovereenkomst bij bedrijfsverkoop
 • Onderzoek en financiering door koper
 • Closing
 • Verkoop van u bedrijf

Advies & begeleiding bedrijf verkopen

Waarschijnlijk is het verkopen van uw onderneming iets wat u maar één keer in uw leven zal doen. Er komt veel kijken bij het verkopen van een bedrijf en het is voor u een definitieve stap. Daarom is het goed om begeleiding te krijgen. Na de overdracht is er voor u geen weg terug. Daarom is het zaak een goede voorbereiding te doen. Alle onderdelen van het bedrijf moeten helder in beeld worden gebracht. Daar zijn vaak veel partijen direct en indirect bij betrokken. U wilt dat het proces van bedrijfsverkoop soepel verloopt en in goede handen is. Daarom bieden wij hulp bij het verkopen van uw onderneming!

Wij zijn ervaren ondernemers. We hebben (internationaal opererende) klein- en midden bedrijven gekocht, verkocht en overgedragen. De richting en route de we kiezen zijn dus gestoeld op ervaringen in de bedrijfsverkoop. Maar vooral: gericht op de ondernemer. Want de ondernemer verdient het om na jaren van hard werken met een trotse glimlach en een tevreden gevoel afscheid te nemen van het bedrijf.

We doen er alles aan om vanuit ons specialisme en met de juiste begeleiding en advies voor een succesvolle bedrijfsverkoop te zorgen. Zodat we samen het glas kunnen heffen op een glansrijke toekomst!

Wat is een Earn out regeling en een Management Buy out?

Bij bedrijfsverkoop zijn termen als “Earn out regeling” en “Management Buy out” vaak gebruikt. Een Earn out regeling houdt in dat een deel van de verkoopprijs wordt uitgesteld en afhankelijk is van toekomstige prestaties. Dit stimuleert zowel de koper als de verkoper. Een Management Buy out (MBO) treedt op wanneer het zittende managementteam het bedrijf overneemt. Bij Business en Support begrijpen we deze termen en complexe concepten en bieden we deskundig advies om u te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen die aansluiten bij uw zakelijke doelstellingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies bij het verkopen van uw bedrijf.

Samen bouwen we aan uw zakelijk succes.
Bereik ons nu.

0174 614 142
peter@businessensupport.nl