Business & Support de experts in advies & Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdrachten

Wil je je bedrijf verkopen en heb je al een geïnteresseerde partij? Of ben je juist op zoek naar een geschikte koper? Bij Business en Support begrijpen we hoe belangrijk een succesvolle bedrijfsoverdracht is. Onze ervaren coach bedrijfsoverdracht staat voor je klaar om advies te geven en je te begeleiden tijdens het gehele traject van de bedrijfsoverdracht. Met onze professionele begeleiding bij de verkoop van je bedrijf, kun je met vertrouwen het proces ingaan, wetende dat je ondersteund wordt door experts die al de ins en outs van een bedrijfsverkoop begrijpen.

Verkoop

Hulp bij verkoop bedrijf

Het verkopen van een bedrijf is een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist. Bij Business en Support helpen we je bij het vinden van de juiste koper voor je bedrijf. Onze coach bedrijfsoverdracht biedt waardevol advies en begeleiding tijdens de overdracht, zodat het verkoopproces soepel verloopt en je een bevredigend resultaat behaalt. Bovendien beschikken we over een uitgebreid netwerk van potentiële koper & verkopers, waaruit we kunnen putten om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten.

Opvolging

Zorg voor een succesvolle bedrijfsoverdracht.

Als je bedrijf gaat over te dragen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede opvolging die jouw wilt overnemen. Bij Business en Support begrijpen we dat het vinden van een geschikte opvolger een cruciale stap is om de toekomstbestendigheid van je onderneming te waarborgen. Onze bedrijfsovernamecoach kent de ins en outs van bedrijfsopvolging en biedt ondersteuning en begeleiding bij de bedrijfsoverdracht.

bedrijfsovername begeleiding

Je bent ooit vol vuur een onderneming begonnen en nu komt de tijd om het bedrijf over te dragen door middel van een bedrijfsoverdracht bij dit hele traject komt veel kijken.

De uitdaging is het vinden van een geschikte kandidaat koper. Je bent op zoek naar iemand met de juiste intenties en mogelijkheden. Misschien is er al iemand in het vizier of moet er nog iemand worden gezocht. In beide gevallen kunnen we helpen. Wij bieden de beste begeleiding bij bedrijf overnemen!

Daarnaast werken we samen met een netwerk vol potentiële kopers waar we uit kunnen putten. Eerst moeten we de onderneming ‘verkoopklaar’ maken. Dat is het fundament onder elke goede deal. Dat is waar onze coach bedrijfsoverdracht je graag bij helpt. Zo zorgen we dat de overdracht van begin tot eind goed geregeld is. Natuurlijk met jouw ondernemerswensen als uitgangspunt en met tevredenheid als resultaat. Je verkoopt je levenswerk tenslotte maar één keer.

Bepalen van de waarde van je bedrijf bij verkoop

Het bepalen van dé waarde van je bedrijf is bij verkoop is cruciaal de verkopende partij moet dit bepalen. Bij Business en Support bieden we deskundige begeleiding om de juiste waarde vast te stellen. Met geavanceerde methoden en onderzoeken zoals de marktanalyse & due diligence onderzoek gaan we voor een realistische waardering. Onze professionals houden rekening met financiële situatie, prestaties, activa, marktomstandigheden en groeipotentieel. Zo kun je met vertrouwen de verkoop van jouw onderneming aanpakken, wetende dat de waarde zorgvuldig is bepaald door onze adviseurs die jouw belangen vooropstellen tijdens de onderhandelingen.

Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Jouw bedrijf verkopen is een grote beslissing en vereist zorgvuldige planning stap voor stap. Het is belangrijk om goed na te denken over verschillende aspecten, zoals de waarde van je bedrijf, de staat van de markt, en de voorbereiding van documentatie zoals financiële overzichten en contracten voor in het Informatiememorandum. Bij Business en Support begrijpen we dat dit proces overweldigend kan lijken, daarom staan onze experts klaar om je te begeleiden bij elke stap en je een goed beeld te geven. We helpen je bij het identificeren van potentiële kopers, het onderhandelen over de beste deal en het zorgen voor een soepele overdracht van eigendom. Met onze begeleiding en ondersteuning kun je met vertrouwen je bedrijf verkopen en de volgende stap van je leven betreden.

bedrijfsopvolger gezocht?

Met veel zorg heb je de zaak opgebouwd, het bedrijf staat als een huis en dat roept trots op. Om de toekomstbestendigheid van de onderneming te vergroten wordt natuurlijk naar de lange termijn gekeken. En dan komt de vraag naar boven: wie neemt het stokje over als ik wil gaan afbouwen? Als adviseurs in bedrijfsoverdracht willen we daar direct iets in meegeven: begin ruim op tijd met het voorbereiden van de opvolging. Een solide bedrijfsopvolging heeft in de praktijk namelijk een flinke doorlooptijd.

De meeste bedrijfsopvolgingen komen tot stand vanuit:

  • Bedrijfsopvolging binnen de familie
  • Personeel- of managementverband (management buy-out, bijvoorbeeld)
  • Een combinatie van deze twee

Om het traject van opvolging soepel te laten verlopen staan onze bedrijfsovername coaches bedrijven bij met raad en daad. Hoe we dat doen?

Overname familiebedrijf

Bij Business en Support hebben we specifieke expertise in het begeleiden van bedrijfsoverdrachten binnen familiebedrijven. We begrijpen de unieke uitdagingen en gevoeligheden die gepaard gaan met het overdragen van een familiebedrijf. Onze bedrijfsovername coaches hebben ruime ervaring met dit type overdrachten en kunnen waardevol advies en begeleiding bieden om ervoor te zorgen dat de overdracht soepel verloopt en de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft.

Bij Business en Support begrijpen we dat bedrijfsoverdracht een complex en emotioneel proces kan zijn. Daarom staan onze ervaren bedrijfsovername coaches klaar om je te begeleiden en te adviseren bij elke stap van het overdrachtsproces. Of je nu je bedrijf wilt gaan verkopen of op zoek bent naar een geschikte opvolger, wij bieden in ieder geval de wij bieden de professionele begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt voor een succesvolle bedrijfsoverdracht met het advies van experts.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Advies bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdrachten met business & support deskundig en zorgvuldig advies!

“Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen”

Samen bouwen we aan jouw zakelijk succes.
Bereik ons nu.

0174 614 142
peter@businessensupport.nl