Bedrijfsadvies

Strategie

Waar gaan we heen?

Wij helpen bedrijven helder richting te kiezen, groeiscenario’s uit te denken en slimme samenwerkingen aan te gaan. Zo loop je dezelfde route. Een mooi resultaat kan alleen behaald worden met een goede strategie.

Projectmanagement

Past dit project?

We nemen specialistische projecten over en zorgen voor resultaat. we bieden bijvoorbeeld begeleiding bij de overname van een technisch bedrijf. Zo nodig op interim basis. Dan houden jullie focus op de corebusiness.

Herstructureren bedrijf

Hoe nu verder?

Soms moet de boel opnieuw gestructureerd worden om door te kunnen. We bieden herstructurering advies en ondersteunen bij continuïteitsvraagstukken, het ontbinden van samenwerkingen en het managen van conflicten.

Sparringpartner

Zit ik op de juiste weg?

Het kan verhelderend en verfrissend zijn om je ideeën te delen met een objectieve ervaringsdeskundige die je kunt vertrouwen. Wij zijn uw sparringspartner betreft herstructurering!

Strategie = 3XR

Elke ondernemer wil een strategie die werkt. Logisch. Maar wat ìs dan precies een goede strategie? Dat is er één die Richting geeft. Die beslissingen makkelijker maakt en neuzen dezelfde kant op zet. Zodat je dezelfde Route loopt. Een goede strategie is een voorwaarde voor Resultaat. Nu en in de toekomst.

Een strategie is dynamisch. Waarom? Omdat de wereld om ons heen constant verandert. Wij gaan voor een strategie die ambitie uitstraalt, realistisch is en die medewerkers aanspreekt en meeneemt. Zo komen we samen tot een duidelijke route die leidt tot resultaat.

Projectmanagement

Als ondernemer is er ‘never a dull moment’. Elke keer weer ontstaat een nieuwe uitdaging. Als dit binnen de corebusiness valt geeft het energie en brengt de onderneming naar een volgend level.

Maar dat geldt niet altijd. Een nieuwe uitdaging kan vragen om specialistische knowhow. Zoals zaken rondom:

 • Verzelfstandiging van de organisatie
 • Begeleiding bij overname technisch bedrijf
 • Samenwerking en integratie
 • Ontwikkelen of aanpassen bedrijfshuisvesting

Als je ze in-house met eigen capaciteit wilt oplossen is er een valkuil: de focus op de corebusiness verslapt. En dat heeft direct invloed op het resultaat. Door projectmatige uitdagingen uit handen te geven, eventueel op interim basis, blijft er focus op de business. Zo zorgen we samen voor resultaatsbehoud.

Herstructureren bedrijf

Helaas hebben we geen glazen bol en loopt het soms anders dan voorzien. Je komt in een onverwachte situatie terecht. Een conflict met je compagnon of een economische crisis als gevolg van een virus… Omstandigheden die de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen.

Je hebt één optie: herstructureren. Maar hoe?
Herstructurering heeft een grote impact op allerlei specifieke en met elkaar verbonden zaken. Het vraagt emotioneel veel van de ondernemer. Je krijgt te maken krijgen met onderwerpen als:

 • Financieringsvraagstukken
 • Bedrijfsorganisatorische- en juridische aspecten
 • Zaken rondom in- en uittredende aandeelhouders
 • Conflictbemiddeling tussen zakelijke partners

Allemaal onderwerpen die geen dagelijkse kost zijn voor jou als ondernemer. Het is prettig en soms noodzakelijk om die zorgen, eventueel op interim basis, uit handen te geven. Dat geeft rust. Wij zijn ervaringsdeskundig en bieden advies bij het herstructureren van uw bedrijf. Ook brengen we overzicht en helderheid bij herstructureringstrajecten.

Herstructureren van uw technisch bedrijf? Neem contact met ons op!

Sparringpartner

De meest succesvolle ondernemers ter wereld zeggen het: om verder te komen heb je een klankbord nodig. Begrijpelijk, want ons brein schakelt een versnelling omhoog als we onze ideeën delen met iemand anders. Regelmatig overleg met ervaren iemand die fris, objectief kijkt en een spiegel durft voor te houden is dus een prima plan.

Wij staan vanaf 2001 vele ondernemers bij als sparringpartner, adviseur, interimmanager, procesbegeleider en projectmanager. We luisteren, stellen rake vragen, bieden advies rondom het herstructureren van uw bedrijf, bieden advies rondom de opvolging van uw technisch bedrijf en verdiepen ons in belangrijke bedrijfszaken zoals:

 • Bedrijfsstrategie
 • Organisatie
 • Continuïteit van het bedrijf
 • Herstructureringsmogelijkheden
 • Aan- en verkopen van bedrijfsonderdelen

Door samen te sparren sta je stevig(er) in je besluitvorming en stippel je bewust de richting en route van de onderneming uit.

“Maximaal 2 slapeloze nachten!”

Een ondernemer mag niet meer dan 2 slapeloze nachten achter elkaar hebben. Heb je dat wel? Bel even. Want dat moet niet te lang duren. Even sparren geeft rust en inzicht.