herstructureren bedrijf

Bedrijfsadvies & herstructureren bedrijf

Strategie herstructureren bedrijf

Strategie

Waar gaan we heen?

Wij helpen bedrijven helder richting te kiezen, groeiscenario’s uit te denken en slimme samenwerkingen aan te gaan. Dit doen we door samen met u een passende strategie op te zetten. Een mooi resultaat kan namelijk alleen behaald worden met een goede strategie die jouw bedrijf richting geeft.

Project Management herstructureren bedrijf

Projectmanagement

Past dit project?

Als bedrijf wil je doen waar je goed in bent. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De groei en ontwikkeling van je bedrijf dwing je soms dingen te doen die niet tot je kernactiviteiten behoren. We nemen dit soort specialistsche projecten van je over en zorgen voor resultaat. Dan houden jullie focus op de corebusiness

 herstructureren bedrijf

Herstructureren bedrijf

Hoe nu verder?

Soms moet het bedrijf opnieuw geherstructureerd worden om door te kunnen. We bieden herstructurering advies en ondersteuning bij continuïteitsvraagstukken voor bedrijven. Ook voor het ontbinden van samenwerkingen, managen van conflicten en het reorganiseren van uw team kunnen jullie bij ons terecht.

Advies herstructureren bedrijf

Sparringpartner

Zit ik op de juiste weg?

Het kan verhelderend en verfrissend zijn om je ideeën te delen met een objectieve ervaringsdeskundige die je vertrouwelijk bijstaat. Wij zijn uw sparringpartner, adviseur, coach en vertrouwenspersoon die voor al je bedrijfskundige vraagstukken zijn in te schakelen.

Strategie van uw bedrijf

Elke onderneming heeft een strategie nodig die werkt. Logisch. Maar wat ìs dan precies een goede strategie? Dat is er één uw bedrijf Richting geeft. Beslissingen makkelijker maakt en neuzen dezelfde kant op zet,  zodat iedereen dezelfde Route loopt. Een goede strategie is een voorwaarde voor Resultaat. Nu en in de toekomst. (-strategie)

Een strategie is dynamisch. Waarom? Omdat de wereld om ons heen constant verandert. Wij gaan voor een strategie die mee veranderd, ambitie uitstraalt, realistisch is en die medewerkers aanspreekt en meeneemt. Zo bepalen we samen richting die komt tot een duidelijke Route en die leidt tot Resultaat.

Maar hoe bepaal je de bedrijfsstrategie precies? Hoe kies je een strategie die bij jouw bedrijf past? En welke bedrijfsstrategieën zijn er überhaupt? Het definiëren van de bedrijfsstrategie is een cruciale stap voor elk bedrijf. Het begint met het identificeren van de doelen van je organisatie en het vaststellen van de stappen die moeten worden genomen om die doelen te bereiken. Hierbij kunnen verschillende strategische benaderingen worden overwogen, afhankelijk van factoren zoals de markt, concurrentie, en interne capaciteiten.

Projectmanagement

Als ondernemer is er ‘never a dull moment’ (altijd wat te beleven). Elke keer weer ontstaat een nieuwe uitdaging. Als dit binnen de corebusiness valt geeft het energie en brengt de onderneming naar een volgend level.

Maar dat geldt niet altijd. Een nieuwe uitdaging kan ervoor zorgen dat je hulp nodig hebt. Zoals zaken rondom:

 • Advies Herstructureren bedrijf
 • Verzelfstandiging van de organisatie
 • Overname of bedrijfsopvologing
 • Samenwerking en integratie
 • Ontwikkelen of aanpassen bedrijfshuisvesting

Als je ze in-house met eigen capaciteit wilt oplossen is er een valkuil: de focus op de corebusiness verslapt. En dat heeft direct invloed op het resultaat. Door projectmatige uitdagingen uit handen te geven, eventueel op interim basis, blijft er focus op de business. Zo zorgen we samen voor behoud van resultaat.

Herstructureren Bedrijf

Helaas hebben we geen glazen bol en loopt het soms anders dan voorzien. Je komt in een onverwachte situatie terecht. Een conflict met je compagnon of een economische crisis als gevolg van een virus… Omstandigheden die de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen of financiële problemen meenemen.

Je hebt één optie: herstructureren bedrijf. Maar hoe?
Reorganiseren van een bedrijf heeft een grote impact op allerlei specifieke en met elkaar verbonden zaken binnen het bedrijf. Het vraagt emotioneel veel van de ondernemer. Je krijgt te maken krijgen met onderwerpen als:

 • Financiële herstructurering
 • Bedrijfsorganisatorische- en juridische aspecten
 • Zaken rondom in- en uittredende aandeelhouders
 • Conflictbemiddeling tussen zakelijke partners

Dit zijn allemaal onderwerpen die geen dagelijkse kost zijn voor jou als ondernemer. Het is prettig en soms noodzakelijk om die zorgen, eventueel op interim basis, uit handen te geven. Dat geeft rust. Onze Specialisten bieden Herstructurering advies bij het herstructureren van jouw bedrijf. Ook brengen we overzicht en helderheid bij het gehele proces en bieden we juridisch advies.

 

Bedrijf verkopen stap voor stap

Hoe je bedrijf herstrucureren?

Maar wat is herstructurering van een bedrijf precies? Waarom zou je overwegen om je bedrijf te herstructureren? Herstructurering van een bedrijf houdt in dat je de organisatiestructuur, operationele processen, financiële verplichtingen, of andere aspecten van je bedrijf herziet en aanpast om de efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen, of om te reageren op veranderingen in de markt of economie.

Een belangrijk onderdeel van herstructurering kan financiële herstructurering zijn. Dit houdt in dat je de financiële structuur van je bedrijf herziet, zoals het heronderhandelen van leningen, het herstructureren van schulden, of het aantrekken van nieuw kapitaal om financiële problemen op te lossen.

Kortom, het herstructureren van een bedrijf kan nodig zijn om de levensvatbaarheid en concurrentiepositie van je bedrijf te verbeteren, om financiële problemen op te lossen, of om te reageren op veranderingen in de markt of economie.

Sparringpartner 

De meest succesvolle ondernemers ter wereld zeggen het: om verder te komen heb je een klankbord nodig. Begrijpelijk, want ons brein schakelt een versnelling omhoog als we onze ideeën delen met iemand anders. Regelmatig overleg met een ervaren vertrouwenspersoon die fris, objectief een spiegel durft voor te houden is dus een prima plan. 

Wij staan al vanaf 2001 vele ondernemers bij als sparringpartner, adviseur, interimmanager, procesbegeleider en projectmanager. We luisteren, stellen rake vragen, bieden advies rondom het herstructureren of creëren van groei van uw bedrijf, bieden advies over de opvolging van uw technisch-, handels- of productiebedrijf en verdiepen ons in belangrijke bedrijfszaken zoals:

 • Bedrijfsstrategie
 • bedrijf reorganiseren
 • Continuïteit van het bedrijf
 • Groei creëren, zowel intern als extern
 • Aan- en verkopen van bedrijfsonderdelen

Wat is er nodig voor een succesvol bedrijf? Samen sparren maakt je sterker in je beslissingen. Door samen te overleggen bepaal je bewust de koers van het bedrijf.

“Maximaal 2 slapeloze nachten!”

Verkeert jouw onderneming gevaar? Een ondernemer mag niet meer dan 2 slapeloze nachten achter elkaar hebben. Heb je dat wel? Bel even. Want dat moet niet te lang duren. Even sparren geeft rust en inzicht.

Samen bouwen we aan jouw zakelijk succes.
Bereik ons nu.

0174 614 142
peter@businessensupport.nl