Bedrijf kopen

Wat kan Business & Support voor jouw betekenen?

Bedrijf kopen

Wat kan Business & Support voor jouw betekenen?

Diensten

Wij begrijpen als geen ander hoe en waarom knelpunten ontstaan en hoe ze moeten worden aangepakt. De essentie is dat het bedrijf tijdens de ontwikkeling c.q. het groeiproces telkens in een nieuwe fase terechtkomt en mee dient te veranderen in structuur en aansturing.

Bedrijfsadvies

Tactisch slimme bedrijfsadvies?

Wij geven praktisch bedrijfsadvies gericht op duurzame oplossingen. Dat doen we rondom strategie, projectmanagement en herstructurering van organisaties. Bij ons geen ellenlange theorieën, maar de handen uit de mouwen.

Bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen?

Je bedrijf verkopen? Daar komt nogal wat bij kijken. Wij geven je advies en begeleiden het traject, zodat je maximaal rendement uit de bedrijfsverkoop of bedrijfsoverdracht haalt.

Bedrijf overnemen

Tactisch slimme bedrijfsovername?

Een bedrijf overnemen? Dat vraagt om een goede onderhandelingspositie. We geven advies en begeleiden je naar een succesvolle koop waar je tevreden op terugkijkt.

Bedrijf kopen

Jezelf inkopen of een bedrijf overnemen?

Een bedrijf aankopen? Dat vraagt om een goede onderhandelingspositie. We geven advies en begeleiden je naar een succesvolle koop waar je tevreden op terugkijkt.


Vrijblijvend

kennismaken?

Hoe gaan wij te werk?

Echt Luisteren

We luisteren echt naar jouw wensen

We luisteren, stellen rake vragen, zorgen voor diepte en houden u een spiegel voor. Wij leren u lessen uit de praktijk waar u direct wat mee kunt.

Analyse

Onze analyse onthult de beste aanpak

We doorgronden de werkelijke achterliggende knelpunten uit uw verhaal en analyseren welke acties in uw situatie het beste passen. 

Plan & Actie

Wij coachen u voor succesvolle uitvoering.

We maken een plan van aanpak waarop actie dient te worden genomen. U staat er niet alleen voor, wij coachen u bij de uitvoering.

 

Ik ben blij dat we deze stap hebben gezet! ❞

 

Ik zat er even doorheen en wist niet hoe ik verder moest. Ik run de zaak samen met mijn vader en omdat het niet lekker liep was de onderlinge spanning om te snijden. Dit sloeg over naar ons personeel en we konden geen goed meer doen. Samen heb ik toen met mijn vader besloten hulp van buitenaf in te roepen en benaderde Business & Support.

Met een haarfijne analyse en diepgaande gesprekken en heldere afspraken wisten we snel waar we met het bedrijf heen wilden. Binnen korte tijd ontstond er weer werkbare structuur en kregen we de organisatie weer op de rit met de kwaliteit waarvoor we altijd hebben gestaan.

Periodiek houden we nog sparringsessies en al de bedrijfskundige zaken bespreken we tegenwoordig met Peter. Het geeft een stuk zekerheid waarop we terug kunnen vallen.

Een bedrijf kopen in 7 fases

  1. Acquisitiefase: Inventariseren welke bedrijven in aanmerking komen
  2. Selectiefase: Bepalen welke 2 of 3 bedrijven te benaderen
  3. Informatiefase: Verzamelen van uitgebreide informatie over die bedrijven
  4. Onderhandelingsfase: De voorwaarden en garanties bepaald en vastgelegd in een door beide partijen ondertekende intentieovereenkomst
  5. Financieringsfase: Actiegerichte fase om invulling te geven aan het overnamebedrag
  6. Toetsingsfase: Uitvoeren van een uitgebreid onderzoek, zogenaamd Due Diligence
  7. Overnamefase: Uitwerken en ondertekenen van de definitieve koopovereenkomst.

En dan: de bedrijfsoverdacht van de onderneming.

Het kopen van een onderneming is een intensief en complex traject waar veel partijen bij betrokken zijn. De coördinatie is van essentieel belang. Dat is waar onze expertise ligt. We zorgen dat het aankoopproces van begin tot eind geregeld is.

Management buy-in (MBI)

Het ondernemerschap heeft je altijd al geboeid. Maar vanaf nul beginnen, dat is niet zoals je het voor je ziet. Dan is een management buy-in een slimme zet. Je koopt je dan van buitenaf bij een bedrijf in.

Nadat je een geschikt bedrijf hebt gevonden ga je over tot de koop van een deel van de aandelen, vaak met de optie om op termijn 100% van de aandelen te bemachtigen.

Maar hoe vind je het perfecte bedrijf? En is de onderneming zo gezond als wordt voorgespiegeld? Ook spelen er andere vragen zoals bijvoorbeeld de financiering, bedrijfsjuridische zaken, waardebepaling en afspraken rondom de (deels) uittredende aandeelhouder(s).

Allemaal zaken die geen dagelijkse kost zijn. Maar…voor ons wel. We ondersteunen je dus graag bij een succesvol buy-in traject!

Bedrijf Kopen

Kunnen we iets voor u betekenen?

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, we staan klaar om u te helpen!

Hoe kunnen we jou bereiken?

Onze referenties

Samen bouwen we aan jouw zakelijk succes.